Medier som relationsskaber

Når man som annoncør vælger at annoncere i de lokale ugeaviser, får man en markant højere annonce- åbenhed og dermed handleparathed i forhold til det budskab, man som annoncør gerne vil fortælle. Men man bliver også sat i sammenhæng med de lokale ugeavisers værdier og personlige egenskaber, hvilket smitter af på opfattelsen af annoncøren.

Denne undersøgelse dokumenterer at lokale ugeaviser ejer personlige egenskaber som at være i øjenhøjde, nærværende, let og ligefrem at tale med og interesseret i mig som person. Personlige egenskaber, som delvist overføres til annoncøren og dermed skaber helt konkrete og positive forventninger til relationen med denne.

Annoncører i de lokale ugeaviser brandes som langt mere imødekommende og tilgængelige end for andre medier. Således skaber den lokale ugeavis signifikant mere positive forventninger til relationen med annoncøren end for andre medier.

Det kan således konkluderes, at forbrugeren/læseren får skabt en positiv forventning om en relation til annoncøren gennem de lokale ugeaviser. En relation, som opleves vigtig, når forbrugeren vælger hvor han/hun skal lægge sin opmærksomhed og sit køb.